Bestemd voor laatste jaars mbo-4 studenten en hun mentoren

( o.a. doorstuderen, werken, schakelcursus, coulance regeling, contact HZ studenten/opleiding)

Online studiekeuzehulp

( o.a. doorstuderen, werken, schakelcursus, coulance regeling, contact HZ studenten/opleiding)

Misschien zit je nu midden in je studiekeuzeproces naar een hbo opleiding of heb je besloten om te gaan werken. Meeloopdagen en Open Dagen gaan niet door en je vraagt je wellicht af hoe je een studiekeuze maakt.  We helpen je graag (op afstand).  Er is een website gemaakt, gericht op loopbaanoriëntatie, www.zeeuwseambities.nl, met veel tips en ervaringen van jongeren om je te helpen bij het  uitstippelen van je loopbaan. De website (www.ZeeuwseAmbities.nl) is een initiatief vanuit een Zeeuws onderwijs project waar alle Zeeuwse vo, mbo en  hbo scholen aan deelnemen.   


Je kunt via deze website ook een verzoek indienen om digitaal in contact te komen met een student van de HZ, die een zelfde traject als jij heeft gelopen, zodat je wat ervaringen kunt uitwisselen. klik hier om je aan te melden.

Je kunt hier ook Zeeuwse vacatures vinden.

HZ

Er is een aantal mogelijkheden om online in contact te komen met de HZ. Denk aan het chatten met een adviseur of een student via www.hz.nl/chat. Ook kun je een online voorlichtingen volgen via www.hz.nl/kiezen. De Associate Degree Academie in Roosendaal organiseert op 2 juni een online Open Avond, bekijk het programma op www.ad-academie.nl.

De komende periode biedt de HZ online voorlichtingen aan waarin dieper ingegaan wordt op een specifieke opleiding. HZ docenten en studenten bieden deze online voorlichtingen aan. Heb je interesse; kijk dan op onderstaande aanmeldpagina’s voor deelname aan een online voorlichting.

Zorg-opleidingen

Economie-opleidingen

Techniek-opleidingen

Heb je een online voorlichting moeten missen? Kijk dan naar de reeds opgenomen online voorlichtingen via Youtube. Neem hier eens een kijkje.

Aanmelden voor 1 juni (normaal voor 1 mei, verlening ivm Corona-situatie)

Heb je een keuze gemaakt voor een vervolgopleiding? Meld je voor 1 juni eenvoudig met jouw DigiD aan via www.studielink.nl

Schakelcursussen Wiskunde, Economie en Natuurkunde

Voldoet jouw vooropleiding niet aan de toelatingseisen van een HZ opleiding? Of voel je onzeker doordat je minder les hebt gehad? De HZ biedt schakelcursussen Economie, Wiskunde en Natuurkunde aan. Je kunt deze cursus ook volgen wanneer je extra lessen kunt gebruiken, het door een opleiding wordt aanbevolen of wanneer de HZ het als voorwaarde stelt om te worden toegelaten. Zeker als je van het mbo komt kan het zinvol zijn om een van bovenstaande cursussen te volgen omdat het theoretische gat soms groot is op bovenstaande gebieden. De schakelcursus Wiskunde biedt de HZ op dit moment al online aan via E-learning en is direct vanuit huis te volgen.

Schakelcursus Wiskunde – www.hz.nl/opleidingen/wiskunde
Schakelcursus Economie – www.hz.nl/opleidingen/economie
Schakelcursus Natuurkunde – www.hz.nl/opleidingen/natuurkunde

Coulance regeling bij doorstroming mbo naar hbo

Wil jij doorstromen van het mbo naar het hbo, maar loop je door de coronacrisis studievertraging op? In sommige gevallen kun je onder bijzondere omstandigheden alsnog in september 2020 beginnen aan de hbo-opleiding. Het gaat dan om mbo-studenten die door de crisis één of enkele kleine vakken niet hebben kunnen afronden voor 1 september of in de afronding van beroepspraktijkvorming zitten. Het is belangrijk dat dit wel voor 1 januari 2021 kan worden afgerond en officieel het mbo-diploma wordt behaald.  Na het bepalen van de diplomering vindt de formele inschrijving plaats en kan de studie vervolgd worden.

Wil je weten of dit ook voor jou van toepassing is, neem contact op met het HZ studentenbureau csa@hz.nl

Met vriendelijke groet,

 

ZAP_Logo_030719_2000px

De projectleden Zeeuws Ambitieplan

Arjen van Keulen (HZ)

Bianca van der Meijden (Scalda)

Meer weten? Zie ons contactformulier