Keuzehulp

Naar het hbo

In Zeeland kennen we één hbo school: HZ University of Applied Sciences.

De afgelopen weken zijn er online voorlichtingen georganiseerd bij de HZ waarin opleidingen werden toegelicht en je vragen kon stellen. Ben je benieuwd naar een HZ-opleiding? De voorlichtingen, chatten met student(en) en docent(en), chatten met een studiekeuzeadviseur, studiekeuzeblogs zijn te vinden op www.hz.nl/onlinekiezen

Ben je geïnteresseerd in een 2-jarige associate degree opleiding? In Roosendaal is de Associate degrees Academie gevestigd. Zij organiseren online studiekeuzeactiviteiten op het gebied van een online Open Avond en chatten met student(en) en docent(en). Deze studiekeuzeactiviteiten zijn te vinden op www.ad-academie.nl/online-studiekeuze

Doorstuderen na de havo, vwo of mbo

Met een havo-, vwo- en mbo-diploma (niveau 4) kun je naar het hbo, het hoger beroepsonderwijs. Binnen het hbo bestaan de tweejarige associate degrees (Ad) die opleiden voor een hbo-diploma niveau 5 en de vierjarige bachelors die opleiden voor een hbo-diploma niveau 6.

Met een Ad-opleiding kun je binnen het beroep waarvoor je bent opgeleid, gaan werken, maar ook doorstromen naar het derde bachelorjaar van een vergelijkbare studie. Op die manier hak je de route naar een bachelordiploma in twee overzichtelijke delen.

Na het behalen van het hbo-bachelordiploma kan je binnen het beroep gaan werken, maar ook doorstuderen voor de hbo-master.

Met een Ad-diploma of een succesvol afgerond eerste bachelorjaar (de propedeuse) kan je ook beginnen aan het eerste jaar van de universiteit (mits dat bij een vergelijkbare studie is).

Voor meer zekerheid over een bepaalde studieroute: vraag bij je decaan of LOB-coach naar de mogelijkheden. 

mbo: erg praktisch  –  Ad: praktisch en een beetje theoretisch  –  hbo: praktisch en theoretisch  –  universiteit: erg theoretisch.

logo ad academy

HZdé Zeeuwse hogeschool met hbo-bachelor- en hbo-masterstudies, maar ook met een gevarieerde Associate degrees Academie in Roosendaal op het gebied van 2-jarige hbo studies.

TESTEN EN BREDE INFORMATIE 

  • Studiekeuze123: Alle informatie over alles, maar dan ook alles wat met studeren in het HBO en WO te maken heeft.
  • 123testEen gratis studiekeuzetest voor goede studiekeuze.
  • StudiekeuzemakenMaak deze Gratis 7-vragen Studiekeuzetest en ontvang een Persoonlijk Adviesrapport 
  • BekijkJeToekomstNu: Beroepen, opleidingen, scholen, stages & Lobbox
  • JobPersonality: beroepskeuzetest, persoonlijkheidstest en competentietest

COMMERCIËLE HULP

LEERPLICHT

DIVERSEN

  • DUOAlle informatie over studiefinanciering
  • SPIRIT4YOUDe informatieve website van de collega’s van ZeeuwseAmbities uit de regio Haaglanden
  • JobPersonality: beroepskeuzetest, persoonlijkheidstest en competentietest