LOB-dossier

Samenvatting van het LOB-dossier = Loopbaanblog (LOB-blog)

De Zeeuwse vmbo en mbo scholen hebben samen het Loopbaanblog ontwikkeld. Het Loopbaanblog is een samenvatting van het LOB-dossier en de LOB-activiteiten. Dit kan men goed gebruiken om zichzelf op een leuke manier te presenteren.

Het LOB-dossier bestaat uit een veelvoud van opdrachten die de mentor/LOB-specialist voor de leerling/student klaarzet. De opdrachten zijn gekoppeld aan de 5 loopbaancompetenties.

Een deel van de antwoorden op deze opdrachten komt rechtstreeks in het LOB-blog.

De activiteiten die een leerling/student selecteert via de module van Intergrip* “de Zeeuwse LOB-website” zijn ook terug te zien in het LOB-blog. Zo kan bijvoorbeeld dit LOB-blog perfect ingezet worden tijdens een kennismakingsgesprek bij het mbo of hbo. Er wordt aan alle Zeeuwse vmbo en mbo jongeren gevraagd dit LOB-blog mee te nemen/sturen naar dit gesprek. Maar het kan ook tijdens een sollicitatie naar stage of werk gebruikt worden. Het LOB-blog komt het beste tot zijn recht digitaal omdat er ook filmpjes geüpload kunnen worden.

Toelichting Zeeuwse LOB website

LOB en Intergrip (LOB-dossier)

Hoe maak ik een Loopbaan-Blog

*Intergrip is de organisatie die in opdracht van de regio Zeeland o.a. het LOB-dossier heeft gemaakt en steeds verder door ontwikkelt. De getoonde modules kunnen door alle Zeeuwse scholen ingezet worden. De Zeeuwse vmbo en mbo scholen werken intensief samen om voor al hun leerlingen/studenten een doorlopend LOB-dossier te genereren. De Leerling/student is zelf eigenaar van dit LOB-dossier en hij/zij kan dit meenemen naar zijn vervolgopleiding.