Keuzehulp

Naar het wo

In Zeeland kennen we één universiteit (en wo-school): University College Roosevelt.

Met een vwo-diploma of je hbo-propedeuse kan je naar het wetenschappelijk onderwijs (wo). Binnen het wo heb je twee typen opleidingen: bacheloropleidingen en masteropleidingen.

In Zeeland kennen we één universiteit (en wo-school): University College Roosevelt.

Met een vwo-diploma of je hbo-propedeuse kan je naar het wetenschappelijk onderwijs (wo). Binnen het wo heb je twee typen opleidingen: bacheloropleidingen en masteropleidingen.

  • Wo-bacheloropleidingen zijn 3-jarig en zijn over het algemeen een bredere basis. Na je wo-bachelor ben je in principe nog niet klaar voor de arbeidsmarkt en kun je nog een master doen (die 1, 2 of 3 jaar duurt).

  • Wo-masteropleidingen zijn specialiserend en bereiden je voor op de arbeidsmarkt of een wetenschappelijke carrière. Voor de master moet je je opnieuw aanmelden en voldoen aan het instroomprofiel van de masteropleiding. Als je nog niet aan alle instroomeisen voldoet, kun je een schakelprogramma doorlopen en zo alsnog toelaatbaar zijn.

Het bachelor en masterstelsel is ingevoerd om opleidingen op Europees niveau vergelijkbaar te maken, zodat studenten de mogelijkheid hebben om hun master in het buitenland of een na hun studie in het buitenland te gaan werken. Daarnaast geeft het ook de mogelijkheid om je master bij een andere Nederlandse universiteit te doen.

Veel leerlingen weten nog niet zeker wat ze willen gaan studeren wanneer ze hun vwo- diploma behalen. Het kan zo zijn dat je nog niet hebt uitgevonden wat je passies zijn, maar het kan ook zo zijn dat je niet kunt kiezen omdat je meerdere studies interessant vindt. Als dit het geval is voor jou, dan is University College Roosevelt (UCR) wellicht iets voor jou. UCR biedt één brede, Engelstalige bachelor in Liberal Arts & Sciences aan waar je meerdere disciplines combineert. Bij UCR kun je je eigen programma samenstellen uit ongeveer 200 vakken binnen de alfa, bèta en gamma wetenschappen terwijl je een sterke basis opbouwt in academische vaardigheden. Zo word je multidisciplinair opgeleid en voorbereid op een carrière in het oplossen van moderne problemen. Wil je meer te weten over deze opleiding? Klik dan hier. Let op: alle informatie is in het Engels omdat UCR een internationale opleiding is.

Past dit bij jou?

Wil je een studie volgen maar weet je nog niet precies welke opleiding bij je past? Kies er in dat geval voor om een onderwijsinstelling te bezoeken. Veel onderwijsinstellingen bieden Open Dagen en proefstudeerdagen aan om jou te helpen bij het maken van je studiekeuze en te ontdekken welke studie het beste bij jou past.

Benieuwd naar manieren om UCR te bezoeken? Neem dan een kijkje op https://www.ucr.nl/meet/ en hou onze website en social media goed in de gaten voor aankomende (online) events.

Links