Studiekiezen in tijden van corona

Zeeuwse ambities laten zich niet per se stoppen door de coronacrisis. En dat hoeft ook niet, want gelukkig organiseren de MBO’s, HBO’s en universiteiten nieuwe manieren om je te oriënteren op de studies die zij in huis hebben. Daar komt nog eens bij dat de aanmelddeadlines met een maand zijn verruimd, zodat er ook meer tijd is om die oriëntatie uit te voeren.

Wat kun je van de online activiteiten verwachten? De meeste bieden o.a.:

  • Kennis maken met de studies via studievideo’s en voorlichtingspresentaties
  • Chatten met docenten en studenten
  • Ontdekken hoe het is om te studeren in de stad waar de school staat, welke studentenverenigingen er zijn en welke sporten je kunt doen.
  • De aangesloten praktijkbedrijven ontdekken.

Via onderstaande links kom je veel te weten en mail ook gerust naar je decaan of studiekeuzecoach.

Moet je je ambities toch opzij zetten doordat jij of een van je naasten getroffen is, dan wensen we je alle kracht om dit te boven te komen. Licht je decaan of studiekeuzecoach in en vraag wat die voor je kan betekenen.

VOOR LEERLINGEN EN STUDENTEN

Kijk voor de laatste LOB-nieuwsupdates op Studiekeuze123

Scalda organiseert in de periode van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 april een aantal Digitale Open Dagen.

Onze eigen Zeeuwse hogeschool, de HZuoAS, helpt je kiezen met online activiteiten. Klik hier.

Ook Fontys, de hogeschool waar heel veel Zeeuwen studeren, biedt online studiekeuzeactiviteiten aan, waaronder een continue Open Dag inclusief de mogelijkheid om vragen te stellen.

Een Associate Degree kan natuurlijk ook. De AD-academie van HZ en Avans biedt op 21 april een online Open Avond. Iedere opleiding heeft twee presentatierondes tussen 19:00-20:00 uur en 20:00-21:00 uur. Meld je aan voor de online Open avond en stel je eigen programma samen. Wil je je nu al oriënteren, kijk dan eens op onze pagina Online studiekeuze.

Heb je belangstelling voor een studie op een andere MBO, HBO of universiteit dan de bovenstaande, check dan hun website. Ze hebben er vast corona-informatie op staan.

Wil je juist vragen stellen aan studenten over hun ervaringen met de studie die zij nu volgen, kijk dan eens hier, of hier of misschien vind je deze nog handiger.

Vind je contact met een student via Insta leuker om aan informatie te komen, kijk dan eens op het account @studiekeuze_stress

VOOR DECANEN EN STUDIEKEUZECOACHES

Kijk op de speciale coronapagina van het Expertisepunt voor specifieke LOB-tips en -aanwijzingen.

De coronapagina van de decanenvereniging VvSL en die van zustervereniging NVS-NVL.

Vanuit de rijksoverheid is corona-informatie beschikbaar voor het HO en voor het MBO.